Guvernul de economisti versus un contabil amarat, editoriale, top conta

Acasa      Contact
Linkuri utile
Vizitatori

Home - Editoriale - Guvernul de economisti versus un contabil amarat

Guvernul de economisti versus un contabil amarat

Gata, avem Guvern. Chiar daca acum cand scriu aceste randuri nu era votat in Parlament sunt sigur ca va trece fara probleme. Nu vreau sa dau o tenta politica acestui articol pentru ca de ceva vreme nu prea am mai avut cui sa-i tin partea. 

Insa ce ma frapeaza este faptul ca noul Guvern va respecta programul de guvernare a dlui Liviu Dragnea (ca nu pot scrie a PSD-ului). Asta nu ar fi nimic rau daca printre masurile enuntate, in fapt cam majoritatea, nu ar fi prea populiste.
Zilele trecute auzisem la TV ca in cel mai scurt timp, in mai putin de o luna, vor creste pensiile iar contributiile sociale de sanatate aferente pensiilor vor fi suportate de bugetul de stat si nu de pensionari cum era pana acum. Bineinteles ca atunci cand vii cu astfel de propuneri este indicat sa vii si cu surse care sa acopere aceste cheltuieli suplimentare. Guvernul Ciolos nu a fost de acord cu aceasta masura, si probabil nici cu altele, pentru ca sursele care sa acopere aceste cheltuieli nu erau clare sau fezabile. Stiti ce a zis dl. Liviu Dragnea? Ca Guvernul Ciolos este un guvern de contabili si bineinteles ca guvernului lui va fi unul de economisti care va veni si cu sursele pentru acoperirea cheltuielilor. Ce ai facut mai frate? Sa inteleg ca noi, contabilii, suntem prosti si voi sunteti destepti???
 
Pentru mine, afirmatia lui Dragnea, si din pacate nu e singurul care face astfel de afirmatii, este una jignitoare la adresa meseriei de CONTABIL. Pai sa-i spuna cineva dlui Dragnea si celorlalti care cred ca meseria de CONTABIL este una de joasa speta si ca noi, contabilii, suntem niste prosti, handicapati, alienati mintali, care nu vad decat cifre, ca BAZA DE CALCUL A PIB-ULUI, A TAXELOR SI CONTRIBUTIILOR LA BUGET, A INCASARILOR, A VENITURILOR SI CHELTUIELILOR BUGETARE LE-O DA CONTABILII. Da, noi, contabilii, suntem aceia care oferim informatiile necesare pentru toata lumea ca sa vada cum stau din punct de vedere economic. Noi, contabilii, oferim informatiile certe si sigure fiscului, autoritatilor, Guvernului, antreprenorilor cu privire la incasarile si platile, veniturile si cheltuielile societatii. Asa ca, voi, cei din Guvernul de Economisti, ca sa stiti ce aveti de cheltuit aveti nevoie de informatii contabile.
 
Domnule Dragnea, v-ati uitat vreodata pe vreo balanta contabila? Banui ca da dar probabil ca vitelul la poarta noua daca nu ati avut vreun contabil pe langa dvs care sa va traduca acea balanta. Insa ce vreau eu sa va spun este ca orice balanta contabila arata ceva si anume ca ACTIVUL ESTE EGAL CU PASIVUL. Daia se numeste BALANTA.
 
Cu alte cuvinte, daca creste activul in aceeasi masura creste si pasivul si viceversa. De aceea, atunci cand cresteti salariile bugetarilor, pensiile sau achizitiile de armament, adica mariti cheltuielile (pasivul) in aceeasi masura trebuie sa cresteti si veniturile sau incasarile. Cum cresc veniturile bugetare? Prin marirea taxelor, contributiilor. Dar ce faceti voi? Dimpotriva, reduceti si aceste taxe, cum ar fi eliminarea contributiilor sociale de sanatate la pensii, eliminarea celor 102 taxe speciale, reducerea impozitului pe microintreprindere la 1%. Atunci trebuie sa cresteti incasarile, dar cum incasari din taxe nu vor creste, este clar ca veti avea nevoie de de imprumuturi de la FMI, banci sau populatie. Nu mai are rost sa mentionez ca putem sa ne luam PA PA de la investitii in infrastructura. Ca urmare, in cel mai scurt timp vom avea parte de o noua criza majora si vom fi la nivelul Greciei intr-un an-doi. Am curaj sa fac si un pariu daca se continua cu programul de guvernare LIVIU DRAGNEA.
 
Succes domnilor. Sper sa ma insel dar cum sunt un amarat de contabil si nu "economist", m-as cam indoi.
 
Hai sanatate, macar atat sa mai avem!
 
Exp.ctb. Sorin BRANCIOG

Socializam
Contul meu
Email :
Parola :
Nu ai cont inca ?
creeaza-ti unul aici
Am uitat parola
Curs Valutar 22-11-2019
USD 4.1131 LEI
EURO 4.5057 LEI
Newsletter
Introduceti e-mailul in
casuta de mai jos pentru
a va abona la newsletter

Articole din data de
<< < Noiembrie 2019 > >>
  D L Ma Mi J V S
  1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
 
Declaratii de transparenta
Pentru 2011
Pentru 2012
Termeni si conditii
2019 Copyright TopConta.ro. Toate drepturile rezervate.